Studiemateriaal

Boeken
Bij de opleiding en cursussen wordt gebruik gemaakt van de volgende boeken door Dr. Ben van Cranenburgh:

Serie “Toegepaste Neurowetenschappen” (BSL/Springer, Houten):

Alsmede:

De boeken zijn te bestellen bij elke (internet)boekhandel.

De boeken uit de serie “Toegepaste Neurowetenschappen”, het boek ‘Van contractie naar actie. Motorisch leren in dagelijks leven, sport, muziek en revalidatie’ en het boek ‘Segmentale verschijnselen; een bijdrage aan diagnostiek en behandeling’ kunnen besteld worden bij Bohn Stafleu van Loghum.

Artikelen
Bij de opleiding Neurorevalidatie en bij sommige andere cursussen wordt een bundel met artikelen en oefeningen uitgereikt. Via de website worden ook andere artikelen beschikbaar gesteld.

Poster
Hersen-Herstel Poster
Deze poster is bijzonder handig voor het vergroten van kennis en inzicht, voor zowel patiënt als (directe) omgeving, na een beroerte of hersentrauma. Wanneer de patiënt weet dat er herstelmogelijkheden zijn, zal hij daar moed uit kunnen putten. Neem daarom rustig de tijd om aan de hand van deze Hersen-Herstel Poster de mogelijkheden uit te leggen.

Schema’s Fysiologie
Het boek Schema`s Fysiologie bevat 72 didaktische platen/schema`s met bijbehorende tekst.
Een groot deel van de schema’s betreft de neurowetenschappen. Sommige schema’s kunnen gebruikt worden bij de cursussen. Dit boek is niet meer leverbaar, maar U kunt het boek, of delen eruit hier downloaden

Klik hier om deze pagina te printen